Shanghai 2009

3 November 2009

Eerste lesdag

Filed under: Uncategorized — Jeroen @ 14:21

Nou vandaag weer een enerverende dag, de eerste les van de cursus. Om 7 uur opgestaan en ontbeten, daarna naar het lesgebouw gefietst. Half 9 begon de les dan. ’s Ochtends gaf de leraar (van de HZ) uitleg over de stof, en tussendoor werden er opdrachten gemaakt waarbij wij door de klas (80 mensen) liepen en hielpen. ’s Middags tot iets van half 3 hetzelfde idee, en daarna moesten Elio en ik de klas ‘runnen’, dus helpen bij de opdrachten die ze moesten maken. Ze vroegen ons echt de oren van ons hoofd dus dat was nogal vermoeiend, ook omdat je constant in het engels moet praten, en het is soms moeilijk te begrijpen wat ze bedoelen omdat hun Engels niet altijd even geweldig is. Tussendoor was er zo nu en dan een pauze van 5 minuten en sommige gingen dan gewoon even een paar minuten slapen op hun toetsenbord. De dagen zijn hier behoorlijk lang, bij onze cursus in principe van 8:30 tot 16:30, maar met hun reguliere lessen gaat het soms na het avondeten ook nog door tot 21:00… Het helpen in de klas is wel leuk maar soms ook moeilijk, sommige studenten weten totaal niet waar ze mee bezig zijn en anderen zijn weer heel snel en lopen al vooruit op de stof. Degenen die het nog niet goed snappen kosten ook het meeste tijd en als je daarna vraagt of ze het ook echt snappen zeggen ze altijd wel van ja, maar of ze het ook daadwerkelijk begrijpen…

Het kost dus een hoop energie maar het is op zich wel leuk en het grootste deel van de klas deed wel gewoon actief mee en was ook niet bang om vragen te stellen. De komende drie weken gaan we gewoon door met deze lessen. Nu dus nog 12 dagen (de laatste dag is een tentamendag over de stof, maar daar zijn wij dan niet meer bij).

Foto’s van het leslokaal en de campus staan bij ‘3 November’ (zie rechts). Morgen weer een dag!

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress