Shanghai 2009

16 November 2009

Tweede weekend

Filed under: Uncategorized — Jeroen @ 13:13

Vrijdag

Dit weekend zijn we weer op vrijdagmiddag naar Sjanghai-stad gegaan met de taxi. De reis duurde dit keer drie uur vanwege de file… ’s Avonds weer hot-pot gegeten in een fancy restaurant in een duur hotel. Daarna eerst naar ons eigen hotel gegaan om de spullen te droppen. Vervolgens werd het een beetje een ‘foute’ avond. Eerst zijn we naar de karaoke-bar geweest die naast het hotel zat. Dikke pret zoals je op de foto’s kan zien… Hierna wilden we nog even in de buurt van het hotel een biertje gaan drinken. Uiteindelijk kwamen we uit bij ‘Crossroads’ maar dit bleek meer een soort half kroeg, half bordeel te zijn… Een zakenman aan de bar die het wel naar z’n zin had en verder heel veel vrouwen die wel heel spontaan waren… Snel even een biertje gedronken en daarna maar snel weer naar buiten gegaan, haha.

Zaterdag

De volgende morgen naar de Oriental Pearl tv-toren gegaan. Hier kan je helemaal naar boven en over heel Sjanghai uitkijken. Helaas was het nogal mistig door de smog dus al te ver kon je niet kijken zoals op de foto’s te zien is. Helemaal bovenaan (op 350 meter) was ook een deel van de vloer rondom van glas dus daar kon je recht naar beneden kijken. Wel een raar gevoel in het begin. Een hoop Chinezen vonden het ook heel eng om op dat glas te lopen :D

Na de tv-toren naar de Maglev-trein geweest. Dit is een magneettrein die zo’n 430 km/u haalt (en nog harder kan). De rit is 30 km en duurt een minuut of 8. Het is ook meer een prestigeproject dan echt een vervoersmiddel, maar het is wel leuk om er een keer mee mee te gaan. Iedereen in de trein zat ook foto’s te maken. Zelf werden we ook nog op de foto gezet door, hoe kan het ook anders, een stel Japanners.

Na de trein even bij de KFC gegeten en daarna naar een acrobatiekvoorstelling geweest in een theater. Was ook wel leuk om eens te zien. Daarna op zoek gegaan naar een kroeg en na veel lopen eindelijk wat gevonden. Er speelde een soort van coverband, en toen ze hoorden dat we uit Nederland kwamen deden ze ook nog iets wat op Marco Borsato lijkt, helemaal de bom dus. Zit je aan de andere kant van de wereld… Rond een uur of half 2 – 2 uur teruggegaan naar het hotel.

Zondag

Zondag weer om 9 uur opgestaan (viel niet mee natuurlijk) en om een uur of half 11 vertrokken naar een echte ouwe wijk in Sjanghai, een beetje hetzelfde als waar we vorig weekend geweest waren. Veel rotzooi, nauwe straatjes enzo, heel apart om doorheen te lopen. Vooral omdat je er ook geen andere westerlingen tegenkomt. Wat trouwens als voordeel heeft dat je ook niet lastiggevallen word door die irritante straatverkopers. Vervolgens een paar metro-haltes verder een Braziliaans restaurant gezocht om te lunchen, waar je onbeperkt kon eten voor een euro of 8. Veel vlees en het smaakte erg goed daar. Hierna doorgegaan naar de Bund. Dit is normaal een soort boulevard aan de overkant van de rivier, waarop je altijd een heel mooi uitzicht hebt over de skyline van Sjanghai. Helaas was op dit moment alles opgebroken vanwege de wereld-expo voor volgend jaar. Wel nog wat leuke foto’s geschoten, en zelf moesten we ook weer op de foto voor een paar Chinese toeristen die kennelijk nog nooit een blanke gezien hadden. Na een hoop lopen maar eens naar de Starbucks gegaan voor een bakkie pleur, en om even – eindelijk – te zitten. Daarna maar eens richting het hotel gegaan en toen teruggereden naar de campus.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress