Shanghai 2009

2 November 2009

Naar de campus

Filed under: Uncategorized — Jeroen @ 14:34

Inmiddels zit ik op de campus dus ik kan nu op het gemak mailen enz. Ik heb al wat foto’s op m’n Hyves gezet. We vlogen voor het grootste deel over Rusland. St. Petersburg hebben we ook zien liggen en toen het om een uur of twee Nederlandse tijd) licht begon te worden kon je ook alle hoge bergen zien van Siberie en Mongolie, zag er wel gaaf uit.

Toen we net opgestegen waren kwam nog even het BBC World News langs met een item over een varkensgriep-uitbraak in Shanghai… leuk nieuws dus :) Verder maar wat zitten lezen in m’n boek en muziek geluisterd. Echt geslapen heb ik niet, pas twee uur voor de landing kreeg ik een beetje slaap maar door het lawaai (en ondanks de oordopjes) kwam ik niet echt in slaap. Ik denk dat ik effectief hooguit een uurtje geslapen heb in het vliegtuig. Gisteravond dus al vroeg slapen (om een uurtje of 10).

Vandaag zijn we van het hotel naar de campus verhuisd, en daar hebben we eerst kennis gemaakt met de chinese mede-assistenten (dus behalve ons zijn er ook nog chinezen die assisteren bij onze lessen). Met hen hebben we toen middag gegeten, allerleiĀ  verschillende dingen zoals vis, vlees, groenten, inktvis… alleen de kippetenen durfde ik nog niet aan. Wel alles met stokjes gegeten! Hoewel wij wel gewoon mes en vork erbij kregen.

Het weer was vandaag niet veel soeps, vrij koud ook zelfs met een jas aan. Morgen word het al wat beter geloof ik en eind van de week ging het weer richting de dertig. Nogal wisselvallig dus.

Nou vandaag zijn we even in het lokaal wezen kijken waar we les gaan geven, vooral om te kijken of alle pc’s voorbereid waren, wat niet het geval was dus het zal morgen wel een chaos worden… Dan beginnen we echt met de lessen.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress